Home     Over Nicole Bosch     Public Relations     Contact     In English     Auf Deutsch  

Selectie

Interviews/portretten

‘Overname is geen koerswijziging’
De ster moet weer glimmen
'Marketing is geen vies woord'
Dieter Zetsche 2001
In de ban van de Indy
Doctor Death
Jeff Bezos, CEO Amazon.com
De slag om New York
‘No more Clinton-Gore’

Reportages

Vliegen op zonnekracht
De bal is ronder
7 wijzen in het Oosten
Ingevroren voor de eeuwigheid
Mega Farms
T-rex Sue
Na orkaan Mitch

Achtergrond

Duurzaamheid en het EK
Niet Datzo, maar Ditzo
Hip met worteltjes
Online mediaplanners verlaten “eilandjes”
Duits milieuvignet stuit op kritiek
‘Standort Deutschland’ onder druk
Porsche en VW nader
Duits voorzitterschap en energie
Groeien met de handrem erop
Ziekenhuismarketing over de grens
Du bist Deutschland
Kraamzorg zonder handjeklap
Design zonder handtekening
Lidl net iets fantasierijkerBekijk artikelen per tijdschrift:

WineLife
Technisch Weekblad
Automobiel Management
EnergiePlus
Intermediair
MarketingTribune
FEM Business
Binnenlands Bestuur
De Status
Management Team
Groene Amsterdammer
Global Connection
Natuurwetenschap & Techniek
Stromen
Quote
Avanta Magazine
ExpatPlus
Agrarisch Dagblad
Carp
Utrechts Nieuwsblad
MetroTimes
[ZSM]

Nicole Bosch, correspondent in Duitsland

Ik werk als correspondent vanuit Neustadt an der Weinstrasse in Duitsland, voor oa Automobiel Management, Technisch Weekblad en WineLife. Ik ben een allround-journalist, met een journalistieke opleiding in Tilburg als basis. Ik schrijf vooral over marketing, management en techniek. Vakgebieden waar ik regelmatig over bericht: automotive, wijn, reizen en duurzame energie.

Na mijn studie journalistiek ben ik gaan werken bij Uitgeverij ten Hagen & Stam, toentertijd een werkmaatschappij van Wolters Kluwer. Ik ben daar betrokken geweest bij diverse projecten van idee, (eind)redactie, tot het aansturen van freelancers en vormgeving. Bij: Polytechnisch tijdschrift ; Efficiënt, maandblad over milieubeleid en energiebesparing ; CE Plus, nieuwsbrief over Europese richtlijnen en De ontdekking van, communicatieproject rondom de reorganisatie van Wolters Kluwer.
In januari 1999 ben ik -na een rondreis van vier maanden door Midden Amerika- gestart met mijn eigen bedrijf: Peper Communicatie. Klanten: Shell; George Hall Europe; Stuurgroep Experimentele Volkshuisvesting (SEV); Nationaal Duurzaam Bouwen Centrum; ten Hagen & Stam; Nieuwstribune (chef redactie).
Vanaf januari 2000 tot en met september 2002 ben ik als correspondent in Amerika werkzaam geweest, met als standplaats Detroit. Ik heb vier maanden stage gevolgd bij de MetroTimes in Detroit en heb verhalen, columns en vaste rubrieken geschreven voor onder andere Intermediair; Groene Amsterdammer; NieuwsTribune; Management Team; Technisch Weekblad; Quote; Avanta en Duurzame Energie.
Na een wereldreis van 2002 tot en met 2003 door Azië, Zuid-Amerika en zuidelijk Afrika, ben ik in 2004 naar Duitsland verhuisd. Daar heb ik de afgelopen drie jaar op onregelmatige basis artikelen geleverd aan MarketingTribune, Management Team, Intermediair en Technisch weekblad.
Ik ben getrouwd met Peter. Op 7 maart 2005 is mijn zoon Troy geboren en op 10 juni 2006 kwam onze dochter Gwen op de wereld.

Vanaf januari 2007 ben ik weer volop aan de slag als correspondent in Duitsland. Ik schrijf journalistieke artikelen en lever content voor diverse media. Op deze site ziet u aan de linkerkant -onder Selectie- een overzicht van artikelen die de laatste jaren zijn gepubliceerd. Door te klikken op de diverse media is een selectie van artikelen te lezen, die ik voor deze tijdschriften heb geschreven. Ik ben te bereiken via de link Contact.

Veel leesplezier en tot horens!

Top of page